Een vleugje lente in de herfst

Een vleugje lente in de herfst

In heel Europa is de herfst een goed moment om Cool Wave violen te planten. De warme bodem en gematigde luchttemperatuur moedigen de planten aan om vrij snel te groeien en een massa kleurrijke uitwaaierende bloemen te produceren.

Hieronder volgen wat ideeën om ook in de herfst volop te kunnen genieten van Cool Wave violen.

Seizoenskleuren

Cool Wave violen zijn verkrijgbaar in een rijk kleurenspectrum dat de warme kleuren van de zich veranderende herfstbladeren mooi aanvult. Daarom zijn ze voor tuinontwerpers de ideale keus! Plant ze in uitgeholde pompoenen of zet ze tegen een achtergrond van strobalen en creëer zo een echt herfstig arrangement. Voor een spookachtige Halloween tuin zijn ze ook prachtig te combineren met veel groen en zwart met purperen accenten.

Combineren met bollen

Plant in de herfst Cool Wave violen samen met bolgewassen op een plek die minstens een halve dag de volle zon krijgt. Bereid de grond goed voor en plant narcissen, krokussen, tulpen, hyacinten enz. in de tuin op de diepte die is voorgeschreven op de verpakking. Vervolgens kunt u rondom, voor of tussen de geplante bollen Cool Wave violen planten. De Cool Wave zorgen voor kleur in het najaar en zodra het voorjaar daar is, leveren violen en bloeiende bollen samen een prachtig kleurenspel op.

Gemengde creaties

Najaarsviolen kunnen ook worden toegepast om plantbakken, terraspotten en bloembakken op te fleuren. In dergelijke bakken bloeien ze wekenlang tot aan de eerste strenge vorst. Vergeet vooral niet om een paar potten dicht bij het huis te zetten, zodat u van de kleuren en geuren kunt genieten op een lekker frisse zonnige dag in de herfst. In het najaar zijn Cool Wave violen heel goed te combineren met Chrysanten, Sierpepers, Celosia, Dianthus, Coreopsis, Lavendel en Gaillardia.

Succesvolle overwintering

Van Cool Wave violen die in de tuin worden geplant kunt u heel lang genieten en niet alleen tot de eerste sneeuw. Zodra het voorjaar daar is bloeien ze opnieuw en kleuren de tuin tot midden in de zomer. Aan het einde van een strenge winter zien de bladeren en stelen er misschien wat bruin en zielig uit, maar niet gevreesd, bij de eerst lentewarmte ontwikkelen de planten nieuw vers groen.

Of ze nu in de vollegrond of in bakken staan, vergeet vooral niet water te geven bij droog zonnig weer. Om zeker te zijn van gemakkelijk uitwaaierende kleur dient u vloeibare mest aan het water toe te voegen bij de aanplant en om de week tot aan de eerste strenge vorst.