Twee nieuwe variëteiten Cool Wave violen

Geschreven op 05-12-2014

Met de ontwikkeling van twee nieuwe variëteiten is het kleurenspectrum van Cool Wave violen opnieuw verder uitgebreid. Beide kleuren zijn geschikt voor zowel het najaar als het voorjaar. Het totaal aantal kleuren in de Cool Wave serie komt daarmee op  twaalf. Cool Wave violen zijn uniek door de breed uitgroeiende plant, wat ze bij uitstek geschikt maakt voor gebruik in hangmanden en potten. 

Blue Skies kenmerkt zich door een mediumblauwe kleur. Lagere temperaturen geven de bloemen een nog diepere kleur, waar hogere temperaturen zorgen voor een zachtere tint blauw. In het hart van de bloem is een klein geel oog te zien.

Cool Wave Lemon Surprise is citroengeel van kleur. Een sporadisch aantal planten toont op de bloemen een verrassend paars kapje, wat de toevoeging van het woord Surprise in de naam verklaart.

Zowel Blue Skies als Lemon Surprise zijn echte Cool Wave violen: sterke overwinteraars, vroege bloeiers en een ongeëvenaarde, krachtige en uitspreidende groeiwijze. Beide kleuren zijn verkrijgbaar bij de leveranciers van uitgangsmaterialen en zullen dan ook spoedig ook in het tuincentrum verschijnen.


Deel dit artikel


Plaats een reactie


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.