Overzomeren in een bloeiende tuin

Geschreven op 18-07-2013

Het koude voorjaar en het lang uitblijven van de zomer hebben ervoor gezorgd dat Cool Wave Violen lang doorgebloeid hebben in de tuin. Zelfs nu nog bloeien ze op sommige plekken uitbundig. Nu de zomer dan toch goed is aangebroken, vragen veel tuinliefhebbers ons of het mogelijk is om Cool Wave violen te overzomeren en nog langer te genieten van een bloeiende tuin. U kent natuurlijk het begrip overwinteren, maar overzomeren, dat bestaat ook!

Cool Wave violen zijn in veel opzichten anders dan andere violen. Maar van al wat hen onderscheidt, is de mogelijkheid tot overzomeren nu actueel. Bekend is natuurlijk al het unieke hangende karakter. Cool Wave violen kunnen echter ook beter tegen hogere temperaturen dan standaardviolen, waardoor ze makkelijker tot in de zomer doorgroeien en doorbloeien. En door de hangende plantopbouw, vallen de planten niet uiteen en blijven ze er aantrekkelijk uitzien.

Tips
Voor wie niet graag zijn of haar nog prachtig bloeiende Cool Wave violen wegdoet, een paar tips om het overzomeren beter te laten slagen. Zorg in elk geval voor voldoende voeding en water. De plantmassa die inmiddels is opgebouwd, zal behoorlijk water verdampen en dat moet worden aangevuld. Potten en hangmanden met een waterreservoir bewijzen nu overigens wel hun extra waarde. Het is ook handig om de violen wat meer schaduw te geven en de directe middagzon te vermijden.

Nieuw
Violen worden geplant in het najaar en voorjaar. Waar mogelijk overwinteren de violen en komen ze na de vorst terug. Dat maakt dat violen haast drie seizoenen beschikbaar zijn, al dan niet bloeiend. In het voorjaar en de zomermaanden wisselen violen dan af met de zomerbloeiers. Met Wave Petunia heeft ook Cool Wave een zomerse tegenhanger, die net zo makkelijk is in de verzorging, breed uitwaaiert en volop kleur levert voor de tuin.  Een hele goede tip voor het overzomeren van Wave is dan ook om in het voorjaar en de zomer Wave Petunia te planten.

Cool Wave Violen danken hun naam zelfs aan Wave Petunia. Wave Petunia wordt in Europa al volop gebruikt, al zal niet elke Wave onder zijn eigen naam in de winkel te vinden zijn. Wij werken er hard aan om ervoor te zorgen dat Wave Petunia in de winkelschappen te herkennen is, zodat u moeiteloos kunt overschakelen van van Wave Petunia naar Cool Wave Violen en andersom. Veel webshop bieden al zaad of plantgoed van Wave Petunia aan. Aarzel niet en vraag er eens naar bij uw tuincentrum.

En ondertussen, neem eens een kijkje op de Wave Galerij voor meer over Wave.


Deel dit artikel


Plaats een reactie


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.