Cool Wave Violen kleuren de Bollenstreek

Geschreven op 20-03-2013

Terwijl de kleur van de bollenvelden bij het begin van de lente nog even op zich laat wachten, kleuren Cool Wave Violen alvast een beetje de Bollenstreek. Bij de stopplaats aan de Loosterweg, met zicht op de bollenvelden en de molen van Keukenhof, kunnen fietsers en wandelaars nu al genieten van deze nieuwe kleurrijke hangviolen. Ook elders in de streek is Cool Wave te vinden. Een knipoog naar het voorjaar, waarin de kleur in de tuinen vaak bepaald wordt door bolbloemen, maar nu toch eerst en vooral door violen.

 Cool Wave violen waaieren breed uit, in tegenstelling tot standaardviolen, waardoor ze potten en hangmanden veel beter bedekken. Dat maakt dat ze ook veel geschikter zijn voor potten en hangmanden dan standaardviolen. Tegelijkertijd zijn ze winterharder en bloeien ze al vroeg in het voorjaar. En zo worden ze de vroegste bodes van het voorjaar. Terwijl de bollen nog even op zich laten wachten, bloeien Cool Wave violen al volop. Een eventuele nachtvorst of sneeuwbui deert hen niet, de bloei zet desondanks snel door.

 Cool Wave, met haar eigen website, kan zich nu al verheugen in een grote groep enthousiaste fans op Facebook van over de hele wereld. Maar bezoekers aan de Bollenstreek, vaak enthousiaste  liefhebbers van bloemen en planten,  kunnen nu ook ‘live’ kennismaken met deze nieuwe hangviolen. De komende maanden zullen de potten de rustplaatsen blijven verfraaien. Tenminste, als de vele fietsers en wandelaars die door de Bollenstreek trekken, de verleiding kunnen weerstaan en de potten niet meenemen. 


Deel dit artikel


Plaats een reactie


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.